Du er her:

Damekor

Nye sangere til kirkens damekor efterlyses.

I Notmark Kirkes damekor er der for tiden (maj ’16) 14 medlemmer i alderen 43 til 85 år. Vi øver i kirken hver torsdag mellem kl. 17 og 18, og vores repertoire er primært baseret på at blive fremført i forbindelse med gudstjenester, som vi medvirker ved med jævne mellemrum. Det er således primært kirkelig musik, vi arbejder med, men vi har på det seneste også haft fornøjelse af at synge verdslige satser.

Vi synger 2-, 3- og i enkelte tilfælde 4-stemmige satser, og gør en stor indsats for både at kæle for det musikalske udtryk og for, at de enkelte sangeres stemme og teknik gradvis bliver sikrere og bedre.

Men vi vægter også det gode, sociale samvær højt. Har du en velfungerende sangstemme og lyst til at blive medlem af et godt, lille kor, er du velkommen til at indhente yderligere information på tlf: 22 99 88 09 hos Lars (korleder og organist).

Børnekor

Kirkens børne- og ungdomskor består for tiden (medio marts 17) af 12 sangglade piger i alderen 10-14 år. Tidligere har der også været drenge i koret, og disse er fortsat særdeles velkomne. Organisten mødes med børnekoret torsdag mellem kl. 16 og 17 til korprøve, hvor vi især øver på de salmer, der skal synges ved gudstjenesten den flg. søndag.

Har vi tid og mulighed for det, øver vi også på lettere 2-stemmige korsatser, som ligeledes synges i forbindelse med gudstjenesten.

For at blive medlem af kirkens børnekor skal man helst være fyldt 10 år, man skal - selvfølgelig - være glad for at synge, og man skal også være nogenlunde god til læsning.

Der er en lille uformel optagelsesprøve, hvor korlederen danner sig et indtryk af såvel sangstemme som sanger (denne prøve er forældre selvfølgelig velkomne til at overvære). Der er en prøvetid på 1-2 måneder, hvor både "sangerspiren" og organisten finder ud af, om korsang overhovedet er noget for aspiranten.

Når prøvetiden er veloverstået, kommer man på lønningslisten. Man får løn for både prøver og gudstjenester, men man bliver ikke millionær. Det skal primært være lysten til sang, der driver værket. Lønnen er blot at betragte som en god sidegevinst.

Foruden det gode kammeratskab, der er i koret, er der ydermere de fordele, at man lærer lidt sangteknik, ligesom man selvfølgelig lærer en masse gode salmer at kende. Og det er ikke det værste, man kan tage med sig videre i livet....

Yderligere oplysninger kan indhentes hos Lars (organist og korleder) på tlf. 22 99 88 09